
پژوهشگران آمریکایی نوعی دریچه مصنوعی قلب ابداع کردهاند که میتواند با افزایش سن بیمار قطر خود را تغییر دهد (تطبیق دریچه مصنوعی قلب).
برای کودکانی که با “نقص مادرزادی قلب” (CHD) به دنیا میآیند تطبیق دریچه مصنوعی قلب که جریان خون را حفظ میکنند و یک روش لازم و دشوار به شمار میروند که کاشت این ابزار در قلب، نه تنها به جراحی نیاز دارد، بلکه باید هر چند سال یک بار و با رشد بدن کودکان، مراحل پرخطر این روش تکرار شوند.
پژوهشگران “بیمارستان کودکان بوستون” (Boston Children’s Hospital) برای برطرف کردن این مشکل، نوعی دریچه مصنوعی قلب طراحی کردهاند که میتواند بدون نیاز به جراحیهای تهاجمی، تنظیم شود و قطر خود را تغییر دهد.
براساس گزارش “انجمن قلب آمریکا” (AHA)، از هر 1000 نوزاد، 9 نفر با نقص مادرزادی قلب به دنیا میآیند. این مشکل میتواند به بروز ناهنجاری در دیوارههای قلب، رگها و عروق مجاور و یا دریچههایی منجر شود که جریان خون را در این اندام تنظیم میکنند (تطبیق دریچه مصنوعی ).
هنگامی که یک کودک با نقص مادرزادی قلب به دنیا میآید، جراحان میتوانند دریچههای مصنوعی را در قلب او بگذارند تا عملکرد درست آن بازگردانده شود اما این دریچهها، قطر ثابتی دارند و به همین دلیل باید هر بار جایگزین و تنظیم شوند. به گفته پژوهشگران بیمارستان کودکان بوستون، کسانی که پیش از دو سالگی، دریچههای مصنوعی را دریافت میکنند، حداقل پنج بار پیش از رسیدن به بزرگسالی، به جراحی قلب باز نیاز خواهند داشت تا دریچهها جایگزین شوند.
پژوهشگران در این بررسی، دریچههای موجود در رگهای عمیق پا را مورد بررسی قرار دادند که میتوانند حتی با انبساط رگها در واکنش به حجم سنگین خون، جریان خون را حفظ کنند.
تطبیق دریچه مصنوعی قلب با سن
این گروه پژوهشی، دریچههای مصنوعی خود را در آزمایشگاه و روی مدلهای حیوانی مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که دریچهها میتوانند براساس فشار و میزان متفاوت جریان خون تنظیم شوند. پژوهشگران باور دارند که این دریچهها در انسان نیز قابلیت تنظیم شدن را دارند و با حداقل تهاجم همراه هستند.
“سوفی هافربرث” (Sophie Hofferberth)، سرپرست این پژوهش گفت: رگها تقریبا 70 درصد حجم خون را با خود حمل میکنند. ابعاد رگ میتواند با توجه به حالت بدن تغییر کنند و دریچهها نیز کار خود را ادامه میدهند. ما با تقلید از این قابلیت دریچههای طبیعی قلب انسان، دریچههایی طراحی کردهایم که ابعاد آنها قابل برنامهریزی است تا با رشد بدن سازگار شوند و کنترل جریان خون را از دست ندهند.
“پدرو دل نیدو” (Pedro del Nido)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این ابزار جدید را به سرعت به آزمایشهای بالینی وارد کنیم. اگر نتایج پیشبالینی ما نتیجه خوبی در آزمایشهای انسانی داشته باشند، تحول قابل توجهی ایجاد خواهند کرد.
محققان با استفاده از دیسولفید مولیبدن، دستگاه لایهنازک انعطافپذیری ساخته اند که میتواند حرکت سیالات نظیر حرکت آب درون لولهها را به الکتریسیته تبدیل کند که این مولد برای تامین نیاز انرژی ادوات اینترنت اشیا مناسب است.
برای تامین انرژی ادوات در اینترنت اشیا میتوان از انرژی طبیعی موجود در پدیدههای پیرامون استفاده کرد به طوری که نور، گرما یا لرزشهای محیطی را به الکتریسیته تبدیل کرد، این فناوری به کاهش اثرات زیستمحیطی کمک میکند و میتوان از آن برای تولید انرژی موردنیاز برای ادوات مختلف در طولانیمدت استفاده کرد و به طوری که نیاز به باتری و شارژر نباشد.
محققان دانشگاه ناگویا و دانشگاه کیوشو روی انرژی ناشی از حرکت ناچیز سیالات متمرکز شدهاند و آنها دستگاهی ساختند که میتواند بیش از ۵ ولت برق را مستقیم از حرکت یک قطره مایع ایجاد کند.
انرژی حاصل از جریانهای ناچیز مایعات در محیطهای مختلف نظیر لولههای کارخانهها و دستگاههای میکروسیالی قابل استفاده است اما تاکنون بهصورت موثری روی این فناوری کار نشده است، محققان نشان دادهاند که یک ورق گرافنی میتواند از حرکت سیال برق تولید کند، با این وجود ولتاژ خروجی آن محدود به ۰٫۱ ولت است که برای تامین انرژی ادوات الکترونیکی کافی نیست.
این دستگاه که از یک فیلم نازک انعطافپذیر ساخته شده، هنگامی که قطرات آب روی سطح بالای آن به حرکت درمیآیند، برق تولید میکند،انتظار میرود که این فناوری بتواند برای دستگاههایی که انرژی خود را تامین میکنند استفاده شود؛ برای مثال، از این فناوری میتوان در حسگرهای نظارت بر کیفیت فاضلابهای کارخانهها استفاده کرد.
این گروه تحقیقاتی نشان دادند که میتوان از دیسولفید مولیبدن به جای گرافن استفاده کرد و در نهایت ژنراتوری ساخت که امکان تولید بیش از ۵ ولت برق از قطرات سیال را دارا است.
این نانوژنراتور به قدری انعطافپذیر است که میتوان آن را روی سطوح منحنی نصب کرد. بنابراین، این نانوژنراتور را میتوان در ادوات اینترنت اشیا به کار برد.
منبع: ایسنا
دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:
![]()
دانشمندان امپریال کالج لندن با طراحی برنامهای جدید، در تلاشند تا با استفاده از ساعت هوشمند کرونا بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را به موقع شناسایی کنند. با ظهور و شیوع ویروس کرونا نظم دنیا به هم ریخته و زندگی بشر مختل شده است. دانشمندان مختلف در اقصی نقاط جهان به صورت شبانه روزی در تلاشند تا با همکاری سازمان جهانی بهداشت راه درمانی برای این ویروس بیابند تا شاید بتوانند دوباره زندگی را به وضعیت عادی خود بازگردانند.
یک پایه مانیتور با لامپ ضدعفونی کننده پی سی برای فروش عرضه شده که مجهز به لامپ اشعه مافوق بنفش است و می تواند دستگاه ها را در ۱۰ دقیقه ضدعفونی کند. با توجه به شیوع ویروس کرونا در چین فعالیت های اقتصادی و اجتماعی در این کشور راکد شده و از سوی دیگر فروش ماسک و گجت های مخصوص استرلیزه کردن رونق گرفته است. شرکت شیائومی نیز در این اواخر در پلتفرم خرده فروشی «شیائومی یوپین» چند لامپ
محققان موفق به طراحی دو سلول خورشیدی برای بهره وری بیشتر شده اند که رکورد بهره وری را شکسته اند و از آنها برای تبدیل ۵۰ درصد از انرژی دریافتی خورشید به الکتریسیته استفاده شده است. سلول خورشیدی برای بهره وری بیشتر تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته به کار میروند، معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است. اما محققان آزمایشگاه ملی انرژیهای تجدیدپذیر در کلرادوی آمریکا دو سلول خورشیدی ساختهاند که دارای بهره وری ۴۷.۱ درصدی هستند. سلول خورشیدی
طرح تونل های مغناطیسی طرحی برای ارسال بسته های پستی در یک شبکه تونل های زیر زمینی در لندن ۱.۵میلیون پوند سرمایه جمع آوری کرده و وارد مرحله آزمایشی می شود. شرکت «ماگ وی» چندی پیش طرح تونل های مغناطیسی برای شبکه ای از تونل های زیر زمینی بهم پیوسته و مشابه هایپرلوپ برای ارسال بسته های پستی در سراسر لندن ارائه کرد و اکنون این طرح ۱.۵ میلیون پوند سرمایه جمع آوری کرده است. روپرت کروز یکی از
یک شرکت تولیدکننده باتری از یک ربات برای برداشتن سنگهای غنی از فلز از بستر دریا با حداقل آسیب به محیط زیست استفاده خواهد کرد. با حرکت جهان به سمت وسایل نقلیه الکتریکی برای کاهش انتشار کربن، یک چالش بزرگ وجود دارد که هنوز حل نشده است و میتواند مانع از برق رسانی به صنایع حمل و نقل شود. باتریهای خودروهای برقی به عنوان منابع تغذیه این نوع خودروها باید قادر به نگهداری مقدار زیادی شارژ باشند و تا
در چین روشی جدید برای تزریق انسولین به بدن ابداع شده که نیازی به استفاده از سوزن ندارد و مهمترین مزیت آن کاهش درد و رنج ناشی از استفاده مداوم از سوزن است. افراد مبتلا به دیابت باید به طور مرتب به خود انسولین تزریق کنند تا سطح قند خون آنها تنظیم شود. تعداد این موارد تزریق بستگی به نوع دیابت افراد از دو تا چهار بار در روز متفاوت است. تزریق مداوم انسولین با سوزن باعث تشکیل سلولهای
محققان دانشگاه برکلی موفق به تولید بازوبند هوشمندی شدهاند که قادر به شناسایی انواع حرکات دست است و راه را برای تولید پوشیدنیهای هوشمند هموار میکند. سیستمهای بصری رایانهای تنها در صورتی قابل استفاده هستند که دست فرد همیشه در برابر انها قابل رؤیت باشد. اما این مساله همیشه ممکن نیست و گاهی نیز میتواند امنیت و حریم شخصی اشخاص را به خطر بیندازد. استفاده از دستکشهای الکترونیک به عنوان یک راه حل جایگزین نیز میتواند هم کاربر را
اکثر افرادی که به دیابت مبتلا هستند برای تنظیم قند خون خود باید روزانه حداقل دو دوز انسولین تزریق کنند. محققان اکنون برای آسانتر کردن این فرآیند بر روی رباتی کار میکنند که درون بدن قرار میگیرد و با یک کپسول خوراکی شارژ میشود. گروهی از محققان ایتالیایی به تازگی مقالهای در مجلهی "Science Robotics" منتشر کردهاند و در آن سیستم دو بخشی به نام "PILLSID" را معرفی کردهاند. این سیستم شامل یک پمپ انسولین قابل کاشت در بخش
استفاده از گوشی و ساعت هوشمند اپل برای کنترل خودرو استفاده از گوشی و ساعت هوشمند اپل برای کنترل خودرو: متناسب با پیشرفت فناوریهای خودروهای خودران سطح انتظارات کاربران نیز دستخوش تغییرات عمدهای شده است که یکی از مباحثی که اخیراً توسط شرکتهای بزرگ فناوریهای هوشمند مورد توجه قرار گرفته است، هوشمندسازی سیستمهای امنیتی خودرو میباشد. اپل به منظور کنترل بهتر خودروی خودران خود که طراحی و ساخت آن تحت عنوان پروژه تیتان «Titan» در جریان است، موفق به اخذ
یک خودروی برقی به نام "غول کوچک" با استفاده از دو موتور الکتریکی "تسلا" که به شدت تغییر یافته است، رکورد سرعت وسایل نقلیه برقی در زمین را با سرعت ۳۵۳ مایل در ساعت(۵۶۸ کیلومتر در ساعت) شکست. یک گروه از افراد جسور که دو روز پیش رکورد سرعت خودروهای الکتریکی را در ایالت یوتا آمریکا شکسته بودند، روز گذشته دوباره به رکورد خود حمله کرده و آن را بهبود بخشیدند. "اریک ریتر" راننده این گروه، اولین بار با
شرکت "آمازون" قصد دارد آزمایش خودروهای الکتریکی خود را در لسآنجلس آغاز کند. شرکت "آمازون" پس از خرید ۱۰۰ هزار خودروی الکتریکی از شرکت خودروسازی "ریویان" (Rivian)، آزمایش آنها را در لسآنجلس آغاز کرده است. هدف آمازون این است که پیش از آغاز کار خودروها در ۱۶ شهر طی سال جاری، عملکرد، ایمنی و دوام آنها را مورد تایید قرار دهد. "راس ریچی" (Ross Rachey)، مدیر تولید آمازون گفت: این یکی از سریعترین برنامههای تجاری جدید است که تاکنون
پژوهشگران آمریکایی جایگاههایی برای کاهش گسترش کروناویروس ، جایگاههای خاصی را طراحی کردهاند که به نور ماوراءبنفش مجهز هستند و میتوانند میزان آلودگی سطوح را کاهش دهند. با ادامه گسترش کووید- ۱۹ ، ذخایر تجهیزات حفاظتی شخصی مانند ماسک و سپرهای محافظ صورت در بسیاری بیمارستانها کاهش می یابند. پژوهشگران دانشکده مهندسی و علوم کاربردی "دانشگاه بینگهمتون" (Binghamton University) آمریکا سعی دارند با طراحی جایگاههایی برای کاهش گسترش کروناویروس ضدعفونی که به نور ماوراءبنفش مجهز هستند، کروناویروس را از