
محققان اکادمی علوم چین با استفاده از نوعی هیدروژل سازگار با محیط زیست نمونه اولیهای از یک لنز هوشمند را ساختند که قادر است دو عارضه خشکی و افزایش فشار داخلی چشم را تشخیص دهد و با تغییر رنگ، وجود این عوارض را به کاربر اعلام کند.هیدروژل مورد استفاده در این فناوری از نوعی پلیمر موسوم به pHEMA ساخته شده است. این پلیمر در حالت طبیعی به رنگ قرمز است، اما هنگامی که درون چشم قرار میگیرد، نانوساختار آن ظرف ۲۵ دقیقه در واکنش به میزان رطوبت چشم تغییر میکند. در صورتی که چشم کاربر بیش از اندازه خشک باشد، این لنز هوشمند شروع به بازتابش طیف آبی کرده و رنگ آن به آبی تغییر میکند.
محققان امیدوارند با استفاده از نتایج این تحقیقات بتوانند مجموعهای از تجهیزات پوشیدنی حساس به نور را با قابلیت نظارت بر بیماری ها و علایم بدن انسان توسعه دهند.
لنز هوشمند برای تشخیص بیماریهای چشمی
به گفته محققان، این لنز هوشمند قابلیت تشخیص گلوکوم را دارد. در این بیماری فشار داخل چشم به میزان خطرناکی افزایش مییابد. در نتیجه این فشار نانوساختار بازتابنده لنز هوشمند تغییر کرده و این بار موجب بازتابش طیف سبز میشود.
شرکت ولوکوپتر به منظور ارائه خدمات تاکسی هوایی در جنوب شرق آسیا با گراب همکاری میکند تا علاقمندان بتوانند از این شیوه نوین حمل و نقل استفاده کنند.
در حال حاضر ولوکوپتر در مرحله انجام مطالعات اولیه است تا مسیرهای مناسب برای جابجایی هوایی مسافر را در شهرهای جنوب شرق آسیا شناسایی کند.
ولوکوپتر در این زمینه با گراب که خدمات تاکسی یابی اینترنتی گستردهای در شرق آسیا ارائه میدهد همکاری میکند تا دریافت طراحی چه مسیرهای مسافرت هوایی کوتاهی در شرق آسیا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
ولوکوپتر از زمان تأسیس دفتری در سنگاپور در سال ۲۰۱۸ به دنبال ارائه خدمات تاکسی هوایی بوده و پروازهای آزمایشی خود را بر فراز جزیره مارینا بی انجام داده است.
گراب از طریق یک اپلیکیشن تلفن همراه علاوه بر خدمات تاکسی یابی، خدمات حمل و نقل غذا و بستههای مختلف را در ۳۳۹ شهر در کشورهای جنوب شرق آسیا ارائه میدهد.
این شرکت مدعی است ارائه این خدمات در شهرهای شلوغ و پرترافیک جنوب شرق آسیا هم به افزایش کیفیت زندگی کمک میکند و هم گرههای ترافیکی حاد را باز خواهد کرد. البته هنوز اسامی شهرها و مسیرهای احتمالی ارائه این خدمات مشخص نشده است.
منبع: ایرنا
دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:
![]()
محققان دانشگاه کمبریج از تولید نوعی فیبر الکترونیک با استفاده از چاپگرهای سه بعدی خبر دادهاند که میتوان از آنها به عنوان حسگر برای کنترل وضعیت سلامت و بهداشت افراد استفاده کرد. این حسگرهای فیبری تولید شده با چاپگر سه بعدی تا حدی کوچک هستند که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این فیبر سه بعدی در قالب حسگرهای تنفسی قابل حمل نیز قابل استفاده بوده و از آنها میتوان برای تولید حسگرهای ارزان قیمت دیگری نیز با کاربردهای
دانشمندان امپریال کالج لندن با طراحی برنامهای جدید، در تلاشند تا با استفاده از ساعت هوشمند کرونا بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را به موقع شناسایی کنند. با ظهور و شیوع ویروس کرونا نظم دنیا به هم ریخته و زندگی بشر مختل شده است. دانشمندان مختلف در اقصی نقاط جهان به صورت شبانه روزی در تلاشند تا با همکاری سازمان جهانی بهداشت راه درمانی برای این ویروس بیابند تا شاید بتوانند دوباره زندگی را به وضعیت عادی خود بازگردانند.
مهندسان بریتانیایی در حال تهیه یک نسخه مدرن از ونتیلاتور فشار منفی(NPV) هستند که بیشتر با نام "ریه آهنی" شناخته میشود تا برای بیماران مبتلا به بیماری کووید-۱۹ که تحت مراقبت قرار دارند، یک جایگزین ساده و ارزانقیمت برای کمک به کمبود ونتیلاتور یا همان دستگاههای تنفس مصنوعی تهیه کنند. یکی از منابعی که برای درمان بیماران مبتلا به کروناویروس جدید یا همان کووید-۱۹ با کمبود جدی مواجه است و نیاز به پشتیبانی دارد، کمک به کمبود ونتیلاتور یا
محققان دانشگاه جرج واشنگتن با همکاری محققان دانشگاه نورث وسترن در آمریکا نسل جدیدی از تجهیزات پزشکی را طراحی کردند که به سیستمهای الکترونیکی نرم مجهز هستند و کیفیت تشخیص و درمان بیماریهای قلبی و عروقی را بهبود میبخشند. در این فناوری، شبکهای از حسگرهای الکترودی و موتورهای محرک انعطافپذیر و کشسان به همراه حسگرهای دما و فشار روی یک سیستم کاتتر بالونی نصب شده است که برای جراحیهای کوچک مانند درمان آریتمی قلب (نامنظمبودن ضربان قلب) کاربرد دارد.
محققان دپارتمان معماری و مهندسی عمران باتری از جنس سیمان طراحی کردهاند که میتواند برای ساخت شهرهای هوشمند مورد استفاده قرار گیرد. از این باتری سیمانی میتوان برای روشن کردن الایدیها، فراهم کردن اتصال ۴G در مناطق دورافتاده و حفاظت کاتدی که روشی برای جلوگیری از خوردگی فلزات است استفاده کرد. در ساخت این باتری از یک ترکیب مبتنی بر سیمان به همراه مقدار کمی الیاف کربن برای افزایش رسانایی و انعطافپذیری استفاده میشود. با ترکیب این باتری با
پژوهشگران "موسسه فناوری کالیفرنیا"، نوعی حسگر ابداع کردهاند که میتواند ابتلا به کووید- 19 را به سرعت و با دقت تشخیص دهد. یکی از ویژگیهای کروناویروس که کنترل آن را دشوار میسازد، این است که بدون بروز هیچ نشانهای، به سادگی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. امکان دارد که فرد حامل ویروس، احساس خوبی داشته باشد و کارهای روزمره خود را انجام دهد اما ویروس را با خود به محل کار، خانه دیگران و مکانهای عمومی ببرد.
یک هواپیمای عمود پرواز برقی و خودران در چین با قابلیت حمل ۴ سرنشین نخستین پرواز آزمایشی خود را انجام داد. این وسیله نقلیه می تواند با سرعت ۲۰۰ کیلومتر برساعت پرواز کند. شرکت نوپای «اتوفلایت» اعلام کرد به طور موفقیت آمیز نخستین پرواز هواپیمای V۱۵۰۰M با ظرفیت ۴ سرنشین را تکمیل کرده است. این هواپیمای عمود پرواز برقی (eVTOL) مجهز به فناوری خودران است و هم اکنون میتواند با یک بار شارژ ۲۵۰ کیلومتر طی کند. V۱۵۰۰M در
محققان به نام اسملیکوپتر ساخته اند که دارای آنتنی ساخته شده با شاخک پروانه با قابلیت بو کشیدن و شناسایی منابع انتشار بوهای مختلف در طبیعت است. این آنتن میتواند پهپاد را به سمت بوی مورد نظر هدایت کند. برای تولید این آنتن شاخک های پروانه ابتدا بی حس و سپس جدا میشود. سپس سیمهای کوچکی به هر یک از این شاخک ها وصل میشوند که قادر به دریافت سیگنالهای آن هستند. البته شاخک های یادشده بعد از جدا شدن
ابزاری برای آهنگسازی در کف دست ابزاری برای آهنگسازی در کف دست: یک شرکت تجاری ابزاری کوچک و دایره ای شکل تولید کرده که در کف دست انسان جای می گیرد و با استفاده از آن می توان انواع آهنگ ها و موسیقی ها را به سادگی تصنیف کرد که توسط شرکت آرتیفون تولید شده اوربا است. این شرکت قبلا هم ابزار مشابهی به نام اینسترومنت ۱ ساخته بود که قدرت پردازش خود برای تولید و خلق موسیقی را از
محققان موفق به ساخت یک خودکار جدید شدهاند که پوشش پلاستیکی خاص آن قادر است ویروسها را از بین ببرد و دستور العمل پوشش پلاستیکی ویروس کش این قلم یک راز تجاری است. به نظر میرسد که یک دستگاه مفید که استفاده روزانه دارد و شاید در این روزها همه منتظر آن بودیم، از راه رسیده است. این قلم در واقع یک خودکار خود تمیز شونده است که توسط شرکت آلمانی "مسمر"(Messmer) ساخته شده است. پوشش پلاستیکی قلم "مسمر"
محققان مشعول توسعه ایمپلنتی حاوی سلول های مهندسی شده هستند که ساعت بیولوژیک بدن را تنظیم و به سربازان و نیروهای اورژانس کمک می کند پس از اختلال در خواب، سریع توازنشان را به دست بیاورند. محققان دانشگاه نورث وسترن با بودجه دریافت شده از سازمان DARPA، مشغول توسعه دستگاهی هستند که ساعت بیولوژیک بدن انسان را کنترل میکند. این ایمپلنت شامل سلولهای مهندسی شدهای است که به اندازه بدن انسان، پپتیدهای مورد نیاز برای تنظیم ساعت بیولوژیک تولید
محققان انگلیسی با استفاده از هوش مصنوعی و بازوی رباتیک روش نوینی برای انجام کولونوسکوپی ابداع کرده اند که راحت تر است و درد کمتری برای بیمار همراه دارد. محققان دانشگاه لیدز انگلیس یک بازوی رباتیک مجهز به هوش مصنوعی ابداع کرده اند که می تواند با استفاده از آهنربای خارجی دوربین پروب را در مسیر روده هدایت کند و به این ترتیب فرایند کولونوسکوپی با درد کمتری انجام شود. این فرایند برای بیمار ناخوشایند و دردناک است و