
خودکاری که تمام نمیشود یک قلم موسوم به «اُمگا» با نوکی از جنس یک آلیاژ فلزی خاص و بدنه آلومینیومی “آندیزه”(anodized) شده به گونهای طراحی شده است که نیازی به جوهر برای نوشتن ندارد.
ما در عصری زندگی میکنیم که ارتباطات دیجیتال به شکل وسیعی جای جوهر را گرفته است و تغییری که بدون شک زندگی را در دنیای پرسرعت امروزی که در آن ایمیل جای نامهنگاری را گرفته است، آسان میکند (خودکاری که تمام نمیشود).
اما با این وجود باز هم نمیتوان نیاز به نوشتن بر روی کاغذ را نادیده گرفت که اکنون یک خودکار موسوم به “امگا”(Omega) با نام کامل “Inkless Omega Series ۵” این نیاز را به شکلی بدیع برآورده کرده است و بدین ترتیب که با این خودکار که بدون جوهر است، دیگر نگرانی بابت اتمام یا خشک شدن جوهر و خرید یک خودکار دیگر وجود ندارد.
این خودکار جالب نوشتن را با فناوری مدرن ترکیب کرده است تا به افراد در سادهتر کردن روند نوشتن کمک کند.
خودکاری که تمام نمیشود ابداع شد
قیمت این خودکار بی جوهر ۴۹.۹۹ دلار است که برای فروش در دسترس عموم قرار گرفته است.
این خودکار بدون جوهر با داشتن یک نوک فلزی از جنس “AXL” که بر روی کاغذ اثر میگذارد و یک بدنه آلومینیومی که اصطلاحا “آندیزه”(anodized) شده(مانند آند در باتری، به صورت قطب مثبت درآورده شده) و به لطف طراحی سازگار با محیط زیست و با دوام که نه نیازی به جوهر دارد و نه مانند مداد نیازی به تیز کردن، آخرین خودکاری خواهد بود که هر کس به آن نیاز دارد، مگر اینکه آن را گم کنید.
همچنین لازم نیست که نگران اثرگذاری این قلم روی باقی وسایل باشید، چرا که این قلم یک نگه دارنده مدرن دارد که علاوه بر حل این مشکل، ظاهر زیبایی به دفتر کار شما نیز میدهد.
پژوهشگران “دانشگاه فناوری میشیگان” در بررسی جدید خود، نوعی چسب هوشمند ابداع کردهاند که میتوان از آن زیر آب هم استفاده کرد.
مهندسان پزشکی “دانشگاه فناوری میشیگان” (MTU) با کمک کمی فشار الکتریکی نخستین نمونه از یک چسب هوشمند را ابداع کردهاند که برای استفاده زیر آب مناسب است و میتواند طی هفت ثانیه، قابلیت چسبندگی خود را از دست بدهد.
فعال و غیرفعال شدن قابلیت چسبندگی، نکتهای است که موجب میشود یک چسب، هوشمند باشد. قابلیت چسبندگی، در هوای آزاد با این قابلیت در زیر آب، کاملا متفاوت است. ترکیبات موسوم به “کاتکول” (Catechol)، ترکیباتی مصنوعی هستند که از پروتئینهای خیس اما چسبنده تقلید میکنند. این پروتئینها، توسط صدفها ترشح میشوند و میتوانند به تولید چسبهای هوشمندی کمک کنند که قابلیت چسبندگی در آب را دارند که شاید این فناوری بتواند به تولید چسب زیرآبی، پانسمان زخم و اتصالات پروتز کمک کند و یا حتی در ساخت قسمتهایی از خودرو و زیرساختهای دیگر به کار رود.
پژوهشگران در این پروژه نشان دادهاند که چگونه میتوان از چسبهای هوشمند زیرآبی استفاده کرد. آنها با کمک جریان الکتریسیته، روشی ابداع کردند که میتواند چسبندگی ماده حاوی کاتکول را غیرفعال کند.
“بروس لی” (Bruce Lee)، استادیار مهندسی پزشکی دانشگاه فناوری میشیگان و از پژوهشگران این پروژه گفت: بسیاری از افراد، از کاتکول برای تقلید از صدفها و پروتئینهای چسبنده آنها استفاده میکنند اما به کار بردن الکتریسیته برای غیرفعال کردن آنها، روش جدیدی است. این روش نشان میدهد که خودکارسازی قابلیت چسبندگی چسبهای زیرآبی، به سادگی امکانپذیر خواهد بود.
پژوهشگران، مجموعهای را ابداع کردند که یک گوی از جنس تیتانیوم و یک الکترود سیم پلاتین را به کار میگیرد تا تحریک الکتریکی را روی چسبی که در تماس با گوی قرار دارد، انجام دهد. این روش، امکان کنترل سادهتر ولتاژی را که به واسطه سیم منتقل میشود، فراهم میکند. میزان زمانی که برای راهاندازی جریان الکتریکی به کار میرود، موضوع بسیار مهمی است. اگر ولتاژ به کار رفته به قدر کافی قوی باشد، چسب تنها در هفت ثانیه غیرفعال خواهد شد.
شاید روزی، چسبهای کاتکول بتوانند به اتصال تجهیزات به زیردریاییها کمک کنند اما آزمایش نمونههای ابتدایی، به معنی ابداع این فناوری جدید نیست. لی و همکارانش باید بتوانند متغیرهای گوناگونی را در فضای کوچک آزمایشگاه کنترل کنند. اگرچه این کار در کلام، ساده به نظر میرسد اما راهاندازی جریان الکتریکی در یک ماده و بررسی میزان چسبندگی آن، دشوار است.
لی افزود: نوآوری این فناوری، به کار بردن الکتریسیته و صرف زمان کوتاهی برای از دست دادن قابلیت چسبندگی است. غیرعادیترین موضوعی که در این آزمایش مشاهده کردیم، تغییر رنگ بود. در این آزمایش، چسب ابتدا سفید رنگ است و هنگامی که الکتریسیته روی آن اعمال میشود و آن را غیرفعال میکند، به رنگ قرمز درمیآید.
گام بعدی پژوهشگران این است که تلاش کنند تا چسب قرمزرنگ را به رنگ سفید بازگردانند. مشخصه این چسب هوشمند، نه تنها غیرفعال شدن چسبندگی آن، بلکه بازگرداندن آن به ویژگیهای ابتدایی است.
منبع: ایسنا
دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:
![]()
یک شرکت موفق به ساخت یک برنامه نمایشگر لمسی بدون نیاز به لمس شده است تا به عنوان یک رابط بهداشتی در دوران بحرانی شیوع بیماری کووید-19 عمل کند. بنا به اعلام شرکت "Leap Motion"، یک برنامه جدید با قابلیت مقاوم سازی یکپارچه نمایشگر های لمسی برای ایجاد یک رابط کاربری در هوا بدون نیاز به لمس صفحه نمایش راه اندازی شده است.(نمایشگر هایی بدون نیاز به لمس) این برنامه که "Touchfree" نام دارد، با تشخیص دست کاربر در
اشعه لیزر جایگزین برف پاک کن اشعه لیزر جایگزین برف پاک کن: حق امتیاز اختراع جدید شرکت تسلا سیستم پاکسازی شیشه جلوی خودرو است که براساس آن هرگونه زباله و جرمی از آینه های خودرو، شیشه پنجره ها و پنل شیشه ای جلوی خودرو به طور خودکار پاک می شود. هنگامیکه چشم انداز راننده مسدود می شود این فناوری با استفاده از تکنیک های پردازش تصویر و حسگرها در داخل و خارج خودرو کار رصد را انجام می دهد که
پژوهشگران دانشگاههای "هاروارد" و "ام.آی.تی" با همکاری "پردیس ثابتی" دانشمند ایرانی، فناوری جدیدی برای شناسایی کروناویروس ارائه دادهاند که بر فناوری کریسپر مبتنی است و چندین تراشه را شامل میشود. پژوهشگران "دانشگاه هاروارد" (Harvard University) و دانشگاه "ام.آی.تی" (MIT) با همکاری "پردیس ثابتی" استاد دانشگاه هاروارد، فناوری جدیدی ابداع کردهاند که میتواند به تشخیص مولکولی مبتنی بر کریسپر کمک کند. این فناوری، تراشههایی را شامل میشود که میتوانند هزاران آزمایش را به صورت خودکار انجام دهند. این تراشهها میتوانند
پژوهشگران ایتالیایی، نوعی فیلمبرداری ربات شش پا ابداع کردهاند که میتواند در بستر دریا راه برود و از محیط اطراف فیلمبرداری کند. پژوهشگران موسسه "بیوروبوتیکز"(BioRobotics Institute) ایتالیا، شکل جدید و بهبودیافتهای از یک ربات موسوم به "سیلور"(SILVER) را ارائه دادهاند که برای جست و جو و اکتشاف در بستر دریا ساخته شده است. نسخه جدید این ربات که "سیلور۲"(SILVER2) نام دارد، میتواند در بستر دریا راه برود و ویدئوهایی را تهیه کند (فیلمبرداری ربات). این گروه پژوهشی، دو سال
اخیرا گروهی از محققان "دانشگاه نیو ساوت ولز" استرالیا در مطالعهای که با کمک "ایمان روحانی" محقق ایرانی انجام شد از چاپ سهبعدی استخوان به روشی نوین خبر دادهاند. فناوری چاپ سه بعدی در حوزه پزشکی راه طولانی را به خصوص در تولید اندام طی کرده است و آنچه زمانی همانند داستان علمی تخیلی به نظر میرسید حال با کمک این فناوری به واقعیت تبدیل شده و سبب تحولی عظیم در حوزه بهداشت و درمان شده است. اما استخوانهای
یک شرکت تجاری ساعت مچی جدیدی تولید کرده که زیرو نام دارد و به جای عقربههای عادی در آن از مهره مغناطیسی برای نشان دادن زمان استفاده شده است. ساعت ژوپیتر توسط شرکت زیرو تولید شده و مهره مغناطیسی آن به جای ساعت شمار و دقیقه شمار وقت را به افراد نشان میدهند. صفحهای که این مهرهها بر روی آنها حرکت میکنند یک صفحه سخت و مستحکم از جنس استیل است و ۴۱ میلیمتر ضخامت دارد. شرکت زیرو که
نور مرئی در طبعیت اهمیت زیادی دارد. این نور توسط چشم انسان قابل رویت است و یکی از شدیدترین نورهایی است که از خورشید منتشر میشود و به سطح زمین میرسد و عنصری اساسی برای فرآیندهای زیستی زیربنای حیات است. تولید نور مرئی منسجم مانند نور لیزر که برای مدت کوتاهی شدت میگیرد، کار دشواری است. این گروه برای تولید نور مرئی در مقیاس زمانی فمتوثانیه از لیزر صنعتی که در اکثر آزمایشگاهها وجود دارد، استفاده کردند. آنها دریافتند
شرکت "اپل" پتنت جدیدی را برای یک لپتاپ تاشو به ثبت رساند که لولای آن میتواند مانند ورقههای کاغذ خم شود. در پتنت این لپتاپ تاشو آمده که میتواند از یک تکه ماده تشکیل شود. لولا لپتاپ هم مسطح بوده و بر خلاف طراحی خشن همه لپتاپها میتواند به آرامی خم شود. این طراحی جدید با قرارگیری لایههای قابل خم شدن و نازک امکانپذیر میشود. هر کدام از این لایهها میتوانند اتصالات بین اجزاء موجود در دو طرف لپتاپ
ساعت مچی درخشان با نمایشگر جدید ساعت مچی درخشان با نمایشگر جدید: محققان انجمن شیمی آمریکا یک ساعت مچی انعطاف پذیر و نورده ساختند که قادر است با ولتاژ پایین کار کند و هیچ آسیبی به پوست نمیرساند که موسوم به نمایشگرهای الکترولومینیسانس جریان متناوب (ACEL) ساخته شده اند که روی پوست و سایر سطوح مانند یک خالکوبی موقت قرار میگیرد. این نمایشگرها به ولتاژ اندکی نیاز دارند و بدون آسیب زدن به پوست کار خود را انجام میدهند.
شرکت "ایرباس" قصد دارد از یک حسگر زنده فوقالعاده حساس برای تشخیص بمب در فرودگاهها استفاده کند که توسط یک استارتاپ ساخته شده و از سلولهای بیولوژیکی زنده استفاده میکند و میتواند امنیت فرودگاهها را به خوبی تضمین کند تا دیگر شاهد حملات تروریستی در آنها نباشیم. به گفته "فایننشال تایمز" شرکت "ایرباس"(Aivbus) قصد دارد یک "بینی الکترونیکی" را آزمایش کند که از سلولهای بیولوژیکی زنده استفاده میکند تا بتواند مانند سگهای بمبیاب به کشف بمبها بپردازد. این حسگر
پژوهشگران "موسسه فناوری کالیفرنیا"، نوعی حسگر ابداع کردهاند که میتواند ابتلا به کووید- 19 را به سرعت و با دقت تشخیص دهد. یکی از ویژگیهای کروناویروس که کنترل آن را دشوار میسازد، این است که بدون بروز هیچ نشانهای، به سادگی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. امکان دارد که فرد حامل ویروس، احساس خوبی داشته باشد و کارهای روزمره خود را انجام دهد اما ویروس را با خود به محل کار، خانه دیگران و مکانهای عمومی ببرد.
محققان دانشگاه گلاسگوی اسکاتلند موفق به ابداع ساعت هوشمند ی شدهاند که از عرق بدن کاربر نیرو میگیرد. هنگامی که مردم در مورد انرژی تجدیدپذیر صحبت میکنند، عرق بدن چیزی نیست که به ذهن خطور کند، اما به نظر میرسد که این فرآیند طبیعی بدن در واقع قادر به تامین انرژی دستگاههای ردیابی تناسب اندام و حتی شاید ساعت هوشمند نیز باشد. محققان دانشگاه گلاسگو در اسکاتلند یک فناوری ابداع کردهاند که میتواند از عرق بدن به جای باتریهای