
محققان گوگل الگوریتمی توسعه دادند که یادگیری راه رفتن ربات ها توسط خودشان را نشان می دهد.
شکی نیست که در آیندهای نهچندان دور رباتها نقش بسیار مهمی در زندگی ما ایفا خواهند کرد اما از نکات حائز اهمیت این موضوع این است که عملکرد آنها بهنحوی باشد که مفید باشند (یادگیری راه رفتن ربات ها توسط خودشان).
همچنان استفاده از رباتها با چالشهایی همراه است که از میان آنها میتوان به رفت و آمد رباتها بدون دخالت انسان اشاره کرد ولی علم و فناوری به اندازهای پیشرفت کرده که الگوریتمها به یک ربات اجازه میدهند که راه رفتن و طریقه حرکت را بیاموزند و البته باید اذعان کرد این فرآیند پیچیده بوده و به ورودی انسانی زیادی نیاز دارد. مثلا یک مشکل این است که ممکن است ربات بیفتد (یادگیری راه رفتن ربات ها توسط خودشان).
در این راستا محققان گوگل توانستند فرآیند یادگیری رباتها را به روشی سادهتر تبدیل کنند که محققان گوگل با تغییر در الگوریتمهای موجود موفق شدند به یک ربات چهار پا آموزش دهند که راه رفتن به جلو و عقب را یاد بگیرد و چرخش کند.
یادگیری راه رفتن ربات ها توسط خودشان
تمامی این فرآیند یادگیری در عرض تنها چند ساعت و توسط خود ربات انجام شد. البته در مرحله اول، محققان این کارها را با الگوسازی محیطی انجام دادند.
پس از آن محققان به آموزش ربات در محیط واقعی پرداختند و از آنجا که در دنیای واقعی موانع طبیعی وجود دارد، ربات میتواند سریعتر با محیط و پلهها و زمینهای ناهموار سازگار شود.
قبل از اینکه ربات بیاموزد راه برود، الگوریتمها در یک ربات مجازی و در یک محیط مجازی آزمایش شد تا به ربات واقعی آسیبی وارد نشود.
با سیستم ساخت محققان گوگل، ربات توانست از روش آزمون و خطا استفاده کند تا در نهایت یاد بگیرد بدون نیاز به دخالت انسان در سطوح مختلف حرکت کند. به این ترتیب، رباتها عملکرد مناسبتری دارند و کارآمدتر میشوند.
شهری در نروژ وجود دارد که نور خود را از آینههای غولپیکر دریافت میکند، در حالی که این آینهها در واقع بخشی از یک اثر هنری هستند، اما زندگی ساکنان این شهر را تغییر دادهاند.
برای اکثر ما در جهان، نور خورشید به عنوان یک استاندارد در زندگی روزمره ما وجود دارد. خورشید تنظیم کننده طبیعی زمان، انرژی بخش و روشنیبخش روزهای ما است. اگرچه ممکن است تابش هر روزه نور خورشید برای اکثر مردم عادی باشد، اما مکانهایی در زمین وجود دارند که روزانه ۸ تا ۱۲ ساعت خورشید بر آنها نمیتابد و یا حتی در طول سال تابش نور خورشید را دریافت نمیکنند.
شهر ترومسو(Tromsø) در نروژ در فاصله ۲۰۰ مایلی شمال حلقه قطب شمال قرار دارد و از نوامبر تا ژانویه هر سال، خورشید در این شهر طلوع نمیکند. در حالی که اگر کمی به جنوب بیایید، به شهر “ریوکان”(Rjukan) میرسید و با شهری عجیب و غریب مواجه میشوید که خورشید بر آن نمیتابد و مردمان آن در نیمی از سال بدون نور خورشید زندگی میکنند.
شهر یا شهرک ریوکان در یک دره عمیق بین دو کوه قرار دارد و ۶ ماه از سال خورشید را نمیبیند. البته دلیل این امر آن نیست که خورشید در این منطقه بر فراز افق قرار نمیگیرد، بلکه به این دلیل است که ریوکان زندگی خود را در سایه کوههای اطراف خود میگذراند و توسط این دو کوه احاطه شده است.
این شهر در تاریخ خود همیشه در این سایههای افسردهکننده قرار داشته است، تا زمانی که آینههای غولپیکری در این شهر نصب شدند که میدان شهر را روشن کنند.
افراد محلی این آینهها را “Solspeilet” به معنی “آینه خورشید” مینامند. این آینهها مجموعهای از سه آینه غول پیکر تحت کنترل رایانه هستند که خورشید را ردیابی میکنند و مرکز شهر را روشن میکنند.
این آینهها در ارتفاع ۴۵۰ متری بالاتر از سطح شهر نصب شدهاند و هر ۱۰ ثانیه با حرکت خورشید تنظیم میشوند.
البته گفته میشود پیش از آنکه “آندرسن” به این رؤیا تحقق ببخشد و این پروژه را در سال ۲۰۱۳ اجرایی کند، این ایده در واقع متعلق به یکی از مشهورترین ساکنان ریوکان موسوم به مهندس “سام اید” بوده است. بیش از یک قرن پیش، این صنعتگر مشهور این ایده را داشت که آینههای غول پیکری را بر روی کوه نصب کند تا نور طبیعی را برای زندگی ساکنان این شهر به ارمغان آورد، اما فناوری این کار هنوز وجود نداشت و اجرایی کردن آن عملی نبود.
این آینهها در سال ۲۰۱۳ نصب شدهاند و از آن زمان تاکنون گردشگران زیادی را به خود جلب کردهاند. آنها ایده “مارتین آندرسن” هنرمندی بودهاند که به این شهر نقل مکان کرده بود و تحمل کمبود نور خورشید را نداشت. وی مقامات محلی را متقاعد کرد که این آینهها را با هزینه حدود ۸۰۰ هزار دلار بسازند و چهره این شهر را برای همیشه تغییر داد.
وی در عوض یک وسیله نقلیه کابلی را در سال ۱۹۲۸ ترتیب داد تا مردم محلی بتوانند برای دیدن نور خورشید از آن استفاده کنند.
آینههای به کار رفته در این پروژه ۵۰ متر مربع مساحت دارند اما با همین اندازه مساحتی حدود ۲۰۰ متر مربع را در مرکز شهر روشن میکنند. اگرچه این نور در تمام شهرک پخش نمیشود، اما این آینهها نیمی از سال که خورشید بر این شهر نمیتابد، ظاهری طبیعی به آن میدهد و ریوکان را از تاریکی مطلق و روشنایی مصنوعی نجات میدهد.
بسیاری از مردم در ابتدا با هزینه این پروژه مشکل داشتند و آن را هدر دادن پول میدانستند، اما وقتی دیدند این آینهها باعث جذب گردشگر میشود، از آن استقبال کردند و این شهر هماکنون به عنوان یک جاذبه گردشگری برجسته در نروژ برشمرده میشود و بازدید کنندهها را که مایل به دیدن مرکز شهر آینهای هستند، از سراسر جهان به خود جذب میکند.
بنابراین به دلیل جغرافیای خاص، ریوکان از طریق مهندسیهای خلاقانه و نصب آینههای غول پیکر تحت کنترل رایانه در کوههای اطراف، تابش آفتاب را در مرکز خود دریافت میکند.
منبع: ایسنا
دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:
![]()
محققان دانشگاه اوپسالا(Uppsala) یک باتری پروتون ارگانیک برای تسریع شارژ باتری تولید کردهاند که تقریباً به اندازه باتریهای دکمهای است و میتواند تنها ظرف چند دقیقه به طور کامل شارژ شود. محققان دانشگاه "اوپسالا" نوع جدیدی از باتری پروتون آزمایشی را ساخته اند که با اجزای کاملاً ارگانیک(آلی) ساخته شده و بسیار سازگار با محیط زیست است. علاوه بر این، این باتری را می توان در عرض چند دقیقه شارژ کرد و در دماهای بسیار پایین نیز عملکرد دارد
هپسباکس یک دستگاه طراحی موسیقی قابل حمل است که کارایی آسانی برای کاربران دارد. سیستم موسیقی قابل حمل "هپس باکس"(HapsBox) شاید مانند یک سفینه فضایی اسباب بازی به نظر برسد، اما یک دستگاه قدرتمند و جذاب ساخت موسیقی است که قابلیتهای تازهای دارد. این دستگاه ۳.۸ کیلوگرمی دارای دستههای حمل مخصوص خود و همچنین اسپیکر بلوتوثی داخلی است."هپسباکس" با باطری کار میکند و انتخابهای گستردهای از صداهای ساز را در اختیار نوازنده قرار میدهد. نوازندگان، طراحان صدا و طراحان
بزرگترین پرینتر سه بعدی (پرینتری که خانه می سازد) در اروپا خانه ای دو طبقه با مساحت ۹۸۰ فوت مربع را ساخته است. بزرگترین پرینتر ۳ بعدی اروپا به تازگی یک ساختمان دوطبقه را چاپ کرده است. شرکت نروژی«کمپ سی» این پروژه را اجرا کرده و ادعا می کند این بزرگترین خانه ای است که به طور یک جا چاپ شده است. پرینتری که خانه می سازد دستگاهی ۳۲ در ۳۲ فوت است که با استفاده از نوعی سیمان
«ذبیحالله خداییان»، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که در جریان جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه از اقدامات این سازمان برای برخورد با کارکنان متخلف خبر داد و گفت: با همکاری مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، ۳۸ نفر از کارکنان خاطی سازمان و همچنین ۴ وکیل که اقدام به دلالی در حوزه مرکز مالکیت معنوی میکردند، دستگیر شدهاند. «حجتالاسلام عبداللهی»، رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، در جریان جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه از
یک شرکت طراحی از طرح مفهومی یک هواپیمای مسافربری تمام برقی رونمایی کرد که به جای موتورهای جت، دارای چند پروانه بوده و دوستدار محیط زیست است. کانسپت این هواپیما که هیچ آلودگیای ایجاد نمیکند توسط شرکتی به نام JDXP طراحی شده (طرح مفهومی) که در نیویورک واقع شده است که این هواپیمای برقی موسوم به "زیرو"(ZERO) دارای یک ساختار آیرودینامیکی است و همچنین دماغه هواپیما تیز بوده و طول بالهای آن زیاد است و به برخاستن مناسبتر هواپیما
محققان دانشگاه "تسینگهوا" در چین موفق به ساخت ربات کوچکی شده اند که میتواند زخم معده را با چاپ سلولهای زیستی بر روی زخم، درمان کند. زخم های باز روی دیواره معده در صورت عدم درمان میتوانند به مشکل بزرگی بدل شوند و گاهی به عمل جراحی نیاز دارند. با این وجود، در آینده نه چندان دور ممکن است یک ربات کوچک بتواند سلول های جدیدی را درون بدن بر روی این زخم ها "زیست چاپ"(bioprint) کند. در حالی
منابع انرژی تجدید پذیر، مانند باد و انرژی خورشیدی، میتوانند باعث کاهش وابستگی مردم جهان به سوختهای فسیلی شوند. اما پیش از آن، شرکتهای انرژی به روشی ایمن و مقرون به صرفه برای ذخیره انرژی نیاز دارند تا پس از ذخیره بتوان از این انرژی استفاده کرد. باتریهای لیتیوم-یونی عظیم میتوانند این کار را انجام دهند، اما ایمن نیستند و همچنین منابع لیتیوم محدود است. اکنون، محققان در مقالهای که در مجلهی "نانو لترز"(Nano Letters) چاپ شده میگویند که
چمدان هوشمند هم از راه رسید چمدان هوشمند هم از راه رسید:یک شرکت تجاری رباتی در قالب یک چمدان خودران که قادر است در کنار مالک خود حرکت کند و لوازم مسافرت یا خریدهای وی را حمل کند، خبر داده است.شرکت ایتالیایی پیاگو که از سال ۲۰۱۷ برنامه ریزی برای تولید چنین ربات هایی را آغاز کرده و این بار رباتی برای حمل وسایل مسافرت یا خریدهای روزانه به نام گیتا تولید کرده است. این ربات می تواند حداکثر ۱۸
پژوهشگران دانشگاه صنعتی نانیانگ(Nanyang Technological University) سنگاپور در مطالعه اخیرشان یک فرایند تخمیر مبتنی بر پسماند میوهها و غذاهای دریایی را برای خارج کردن کیتین از پوستههای سختپوستان توسعه دادهاند که این روش باعث میشود پلیمر کیتین (Chitin) با کیفیتتری تولید شود. کیتین موجود در پوستههای سَختپوستان (پسماند میوهها و غذاهای دریایی)، یک پلیمر طبیعی است. کیتین، مشتقی از گلوکز است و در جانداران متنوعی یافت میشود. این ماده سازنده اصلی دیواره سلولی قارچها، اسکلت خارجی بندپایانی چون خرچنگها
یک شرکت تولیدکننده سیگار الکترونیکی ، به دنبال استفاده از فناوری نوظهور هوش مصنوعی برای کمک به ترک سیگار است. یکی از معضلات قدیمی و به ظاهر حلنشدنی بشر، مصرف سیگار و دخانیات از سوی بسیاری از مردم است. امروزه بالغ بر ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان، به کسبوکار در این صنعت مشغول بوده و برآورد میشود که گردش مالی سیگار، در حدود ۳۳۰ میلیارد دلار در سال است. در این میان، عوارض کشیدن سیگار، نه تنها مصرفکنندگان که
گروهی از فیزیکدانان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) روشی را برای کاهش نوسانات کوانتومی در ساعتهای اتمی ایجاد کردهاند. ساعتهای اتمی دقیقترین نگهدارندههای زمان شناخته شده در جهان هستند که بهترین آنها میتواند زمان را با دقت یک ثانیه به مدت ۱۵ میلیارد سال نشان کند. با این حال یک گروه از محققان MIT به این نتیجه رسیدند که همین نوسان بسیار ناچیز هم در طول ۱۵ میلیارد سال نباید باشد. آنها در مقاله جدیدی که در مجله Nature منتشر شد،
محققان دانشگاه ام.آی.تی برای ردیابی حالات خواب، یک دستگاه جدید توسعه دادهاند. یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه "امآیتی"(MIT) دستگاهی توسعه دادهاند که میتواند حالات خواب افراد را بدون نیاز به دوربین یا حسگرهای چسبیدنی، ردیابی کند. این دستگاه یک ردیاب دیواری است که "BodyCompass" نام گرفته و با تجزیه و تحلیل سیگنالهای رادیویی که از اشیاء داخل اتاق ساطع میشود، کار میکند. محققان این پروژه معتقدند، دستگاهی که میتواند حالات خواب افراد را زیرنظر بگیرد، کاربردهای بالقوه زیادی دارد.