
پژوهشگران “دانشگاه ملی سنگاپور” لباس هوشمندی ابداع هوشمند ابداع کردهاند که میتواند امکان اتصال به بلوتوث و وایفای را برای کاربر فراهم کند .
ابزارهای پوشیدنی مانند ساعتها و حسگرهای هوشمندی که ضربان قلب را بررسی میکنند و در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری قرار گرفتهاند.
این ابزار برای افرادی که نگران سلامت و تناسب اندام خود هستند و بسیار ارزشمند هستند اما به نظر میرسد پژوهشگران “دانشگاه ملی سنگاپور”(NUS)، فناوریهای پوشیدنی را به سطح کاملا جدیدی انتقال دادهاند (اتصال به بلوتوث و وایفای).
با پیشرفت سریع فناوریهای پوشیدنی و افزایش کمال دادههایی که آنها انتقال میدهند، نیاز به ابداع روشی برای اتصال یکپارچه و کارآمد این دستگاهها برای همه به خصوص کسانی که همزمان از بیش از یک دستگاه استفاده میکنند، به موضوع مهمی تبدیل شده است.
پژوهشگران در پروژه خود، لباسهای هوشمندی ابداع کردند که میتوانند کاربر را به یک صفحه مدار انسانی تبدیل کنند و اتصال بین دستگاههای پوشیدنی او را افزایش دهند.
“جان هو”(John Ho)، استادیار دانشگاه ملی سنگاپور و سرپرست این پروژه گفت: گروه پژوهشی ما، یک بافت هوشمند ابداع کرده است که میتواند امواج رادیویی مانند بلوتوث و وایفای را روی سطح لباس هدایت کند.
بافت رسانای این لباس میتواند یک شبکه حسگر بیسیم تشکیل دهد که موجب میشود ابزار بتوانند به انتقال دادهها با سیگنالی بپردازند که 1000 بار قویتر از فناوریهای معمول است.
اتصال به بلوتوث و وایفای با لباس هوشمند
امواج رادیویی بلوتوث و وایفای که تقریبا همه حسگرهای بدنی برای اتصال به تلفنهای همراه و ابزار الکترونیکی پوشیدنی از آنها استفاده میکنند، معمولا هنگام انتشار، از همه جهتها خارج میشوند و به از دست رفتن بیشتر انرژی میانجامند. نتیجه این شرایط، کاهش چشمگیر کارآیی ابزار پوشیدنی به دلیل مصرف بیشتر باتری آن است که فقط برای برقراری ارتباط با ابزار دیگر صورت میگیرد.
دکتر “لی پیو مان”(Lee Pui Mun)، از پژوهشگران این پروژه گفت: نوارهای بیرونی لباس، مانند مسیری برای امواج سطحی عمل میکنند تا آنها را به صورت بیسیم در اطراف بدن بگرداند؛ در حالی که نوارهای داخلی لباس، از انتشار سیگنال به سوی بدن کاربر پیشگیری میکنند.
ماده مورد استفاده در این لباس، از الیاف فولاد ضد زنگ ساخته شده که با دوختن یا چسب پارچه، به سطح بیرونی لباس متصل میشوند. قسمت داخلی این لباس نیز از نوارهای رسانای بیسیم تشکیل شده است.
بدین ترتیب، انرژی بیشتری از سیگنالها در بدن متمرکز میشود و به همه جهتها نمیرود؛ در نتیجه تجهیزات الکترونیکی که در مجاورت این نوارها قرار دارند، انرژی کمتری را به کار میبرند و میتوانند سیگنالهای ضعیفتر را شناسایی کنند.
محققان دستگاهی ابداع کرده اند که از رطوبت هوا برق تولید می کند. این دستگاه می تواند در ۲۴ ساعت روز و ۷ روز هفته کار کند.
محققان دانشگاه ماساچوست آمهرست دستگاهی ساخته اند که با استفاده از بخار آب از هوا برق تولید می کند. این دستگاه که «ایر ژن» نام گرفته حاوی سیم های پروتئینی بسیار ریزی است که با دریافت بخار آب از اتمسفر برق تولید می کنند.
این دستگاه ۲ الکترود را به نانوسیم های پروتئینی متصل می کند. این نانوسیم های پروتئینی توسط نوعی باکتری به نام ژئو باکتر(geobacter )تولید می شوند. باکتری های مذکور غیر آلاینده، تجدید پذیر و کم هزینه هستند.
«ژان یائو» یکی از محققان دانشگاه ماساچوست آمهرست در این باره می گوید: ما در واقع از هوا برق تولید می کنیم. ایرژن می تواند در ۲۴ روز و ۷ روز هفته انرژی پاک تولید کند.
این دستگاه قابلیت تولید برق در مناطقی با رطوبت کم ( مانند صحرای آفریقا) را نیز دارد و می تواند انرژی دستگاه های کوچک الکترونیکی را تامین کند.
در انتهای این فیلم یک الکترود قرار دارد. همچنین الکترودی کوچکتر که فقط بخشی از فیلم را می پوشاند، روی آن قرار می گیرد. سوراخ های بسیار ریز بین نانوسیم ها شرایطی به وجود می آورد که جریان الکتریسیته بین دو الکترود تولید می شود.
ایرژن نیازمند نور خورشید یا باد نیست. این دستگاه برای تولید برق نیازمند یک فیلم نازک با ضخامت کمتر از ۱۰ میکرون از نانوسیم های پروتئینی است تا باکتری مورد نیاز را تولید کند.
محققان در مرحله بعد تصمیم دارند وصله های کوچکی تولید کنند که از فناوری ایرژن استفاده می کند و در دستگاه های دیگر نصب می شود و به این ترتیب می توان برق مورد نیاز گجت های پوشیدنی مانند مانیتورهای سلامتی و ساعت های هوشمند را تامین کرد و در نتیجه نیاز به باتری از بین می رود.
فناوری جدید را نه تنها در موبایل، ساعت های هوشمند و گجت های پوشیدنی دیگر می توان استفاده کرد، بلکه در حوزه های پزشکی و انرژی های تجدید پذیر نیز کاربرد دارد.
منبع: ایسنا
دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:
![]()
بیماریهای پوستی، نیمی از جمعیت جهان را تحت تاثیر خود قرار میدهند. اگرچه درمانهای گوناگونی برای بیماریهای پوستی ارائه شدهاند اما بسیاری از این درمانها، موثر نیستند و عوارض جانبی بسیاری به همراه دارند. اگر درمانی ارائه شود که نیاز به تزریق را برطرف کند و عوارض جانبی را کاهش دهد، دیگر جای نگرانی در این مورد وجود نخواهد داشت. پژوهشگران آمریکایی دریافتند که با کمک ذراتی که به ستاره شباهت دارند، میتوان بیماریهای پوستی را بدون درد درمان
پژوهشگران "دانشگاه توهوکو "(Tohoku University) ژاپن در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه لنزهای تماسی شده اند که قابلیت خود مرطوب کنندگی دارند. دانشمندان دانشگاه توهوکو ژاپن در مطالعه اخیرشان که در مجله "Advanced Material Technologies" منتشر شد که خبر از توسعه لنز تماسی با استفاده از اشک پشت پلک را مرطوب میکند، دادهاند. هنگامی که افراد از لنزهای تماسی استفاه میکنند چشم آنها خشک میشود و اغلب منجر به موارد جدی مانند سندرم خشکی چشم میشود و این موضوع
پژوهشگران "دانشگاه تگزاس" با همکاری "عارف اصغری"، دانشمند ایرانی این دانشگاه سعی دارند امکان تشخیص فوری کووید-۱۹ را با کمک حسگرهای نوری فراهم کنند. برای مهار همهگیری کووید-۱۹، تشخیص سریع بیماری ضروری است و ارائه آزمایشی که بتواند نتایج را به سرعت فراهم کند، نیاز فوری به شمار میرود. "عارف اصغری" (Aref Asghari)، دانشمند ایرانی این پژوهش گفت: با توجه به افزایش بیماران مبتلا به انواع قابل انتقال کروناویروس در سراسر جهان و نیاز به پیشگیری و کنترل ابتلا
یک شرکت آمریکایی نوعی بالشت ژلهای طراحی کرده است که فشار وارد بر سر، گردن و ستون فقرات را هنگام خواب کاهش میدهد. رختخواب یکی از مهمترین ارکان خواب باکیفیت است که معمولا افراد از گردن درد ناشی از بالش غیر استاندارد گلهمند هستند. محققان به این منظور نوعی بالشت ژلهای طراحی کردهاند که میزان فشار وارد بر گردن را به حداقل کاهش میدهد که این بالشت ژلهای Aloe Ice Pillow Gel نام دارد و از یک فوم ژلهای
حسگر جدید اثر انگشت در آیفون شرکت اپل در حال تلاش برای توسعه فناوری نوستالژیک و مشهور حسگر اثر انگشت است. این فناوری جدید اپل، مبتنی بر صفحه نمایش آیفون بوده و نیاز به تعبیه یک کلید و سنسور خاص خارج از صفحه نمایش، نخواهد داشت. اپل نخستین شرکتی نیست که گوشیهای هوشمند خود را مجهز به این امکان داخل صفحه نمایش میکند؛ اما به نظر میرسد که فناوری معرفی شده توسط اپل، موفقیتی قابل ملاحظه را نسبت به نمونههای
راه حلی برای نقاط کور خودروها با ایده دختر ۱۴ ساله راه حلی برای نقاط کور خودروها با ایده دختر ۱۴ ساله: دختری ۱۴ ساله در ایالت پنسیلوانیای آمریکا توانست راه حلی را برای غلبه بر مشکل وجود نقاط کور خطرناک در برخی خودروها بیابد که با ابداع این روش به مشاهده افراد و خودروهایی کمک می کند که معمولا در دو سوی چپ و راست خودرو و در برابر چارچوب فلزی آن قرار می گیرند و به همین علت توسط
یک فرد فلج چهار اندام که کمترین حرکت و احساس در اندام خود را دارد، برای اولین بار پس از ۳۰ سال توانست با کمک یک جفت بازوی رباتیک به خودش غذا بدهد و نکته جالب این است که این فرد فلج این کار را با استفاده از ذهن خود انجام میدهد. "رابرت بوز چمیولوسکی" (Robert 'Buz' Chmielewski) زمانیکه نوجوان بود، هنگام موج سواری سانحهای برای وی رخ داد و فلج شد؛ اما در سال ۲۰۱۹ وی تحت یک
اشتراک گذاری حالات روحی دوچرخه سواران یک شرکت خودروسازی از بادگیری مخصوص دوچرخه سواران رونمایی کرده که فرد می تواند حالات روحی خود را به صورت ایموجی روی یک پنل ال ای دی پشت آن به نمایش درآورد. شرکت فورد نمونه اولیه از یک بادگیر مخصوص دوچرخه سواران تولید کرده که ایموجی و علائم مختلفی پشت آن ظاهر می شود و به فرد اجازه اشتراک گذاری حالات روحی دوچرخه سواران با رانندگان را می دهد . این بادگیر با
پژوهشگران دانشگاه سیتی (City university) در هنگ کنگ ماسک نانو ساختند که قادر است ویروس کرونا را در مدت ۱۰ دقیقه از بین ببرد.یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر یه روکان (Ye Ruquan) در دانشگاه سیتی هنگ کنگ روش جدیدی برای ساخت ماسک نانو گرافنی ضدباکتری به سرعت و با هزینه مناسب ارایه کرده است، این ماسکها توانایی مبارزه با ویروسها را نیز دارند. ماسکهای جراحی که معمولاً استفاده میشوند ضدباکتری نیستند بنابراین، عوامل بیماریزا میتوانند به مدت طولانی
دانشگاه هاروارد با همکاری شرکت سونی ربات جراح کوچک جدیدی را تولید کرده اند که با الهام از هنر اوریگامی قادر به انجام جراحیهای پیشرفته است. ربات یادشده که مینی آر سی ام نام دارد ابعادی به اندازه نصف یک توپ تنیس دارد و وزن آن هم از چند صد گرم فراتر نمیرود. بررسیها نشان میدهد این ربات در مقایسه با ابزار دیگر جراحی که به طور دستی کنترل میشوند تا ۶۸ درصد دقیقتر است و میتواند با دقت
پژوهشگران آمریکایی، نوعی حسگر هوشمند ابداع کردهاند که میتواند میزان خارش پوست کاربر را اندازهگیری کند. یک حسگر پوشیدنی میتواند با ردیابی این که چند بار پوست خود را خراشیدهاید، شدت خارش پوست را اندازهگیری کند. پژوهشگران "دانشگاه نورثوسترن"(Northwestern University) آمریکا، یک حسگر نرم ضد آب ابداع کردهاند که میتواند این کار را انجام دهد. این حسگر به پشت دست میچسبد و حرکت خاراندن را به واسطه امواج صوتی تولید شده با کشیدن ناخن روی پوست اندازهگیری میکند. خارش
شرکت کانادایی الکترامکانیکا از تولید خودروی برقی سه چرخ فشرده خبر داده که مناسب استفاده در شهرهای بزرگ و پرترافیک است. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط اداره آمار ایالات متحده حدود ۹۰ درصد از آمریکاییها به تنهایی رانندگی میکنند و بنابراین تولید و ساخت خودروی فشرده برقی میتواند رفت و آمدها را در این کشور تسهیل کند. خودروی برقی یادشده که سولو ای وی نام دارد، در جلو دارای دو چرخ و در عقب دارای یک چرخ بوده