ساخت رایانه “مک” با شیشه خمیده در رویاپردازی اپل

ساخت رایانه “مک” با شیشه خمیده در رویاپردازی اپل

ساخت رایانه “مک” با شیشه خمیده در رویاپردازی اپل 733 403 نوفن حامی البرز

ساخت رایانه "مک" با شیشه خمیده در رویاپردازی اپل

 

شرکت “اپل” به طراحی‌های غیر معمول برای ساخت رایانه “مک” شناخته شده است ولی جدیدترین پتنت این شرکت برای ساخت رایانه رومیزی خود از همه مدل‌ها چشم‌گیرتر خواهد بود و اپل متقاضی ثبت پتنتی برای طراحی ساخت رایانه “آی‌مک” شده است که کلیت بدنه آن از یک‌تکه ورقه شیشه‌ای خمیده تشکیل می‌شود.

قسمتی هم در پشت رایانه قرار دارد و اجزای پردازنده را نگه می‌دارد که سبب نگه داشتن رایانه در این طراحی جدید می‌شود.

بخشی در مرکز پایین رایانه هم قرار دارد که به کاربر اجازه می‌دهد یک صفحه کلید را در آن قسمت جای‌گذاری کند.

حتی اپل قصد دارد امکان تغییر بخش تاشو رایانه را هم برای کاربران فراهم کند تا زاویه صفحه نمایش تنظیم شود یا سیستم خاموش شود که در بخشی از این حق ثبت اختراع هم آمده ، می‌توان کیبورد مک‌بوک را در بخش کیبورد این رایانه رومیزی تاشو قرار داد.

گفتنی است این طراحی می‌تواند برای یک ساخت رایانه “داک” لپ‌تاپ هم مورد استفاده قرار گیرد.

ساخت رایانه “مک” با شیشه خمیده در رویاپردازی اپل

بی‌شک محدودیت‌های فنی متعددی هم برای به تولید رسیدن این محصول وجود دارد و شاید شرکت اپل به این نتیجه برسد که طراحی‌های ایمن‌تر مانند ساخت رایانه “آی‌مک‌” فعلی کافی است.

پتنت مذکور نقشه راه یک محصول برای اپل نیست و نمی‌توان انتظار داشت که مک تاشو به این زودی‌ها به تولید برسد.

 

پژوهشگران آمریکایی ابزار جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند میزان آرسنیک موجود در آب را کاهش دهد و به پاکسازی آب کمک کند.

تراکم آرسنیک غیرآلی در آب‌های زیرزمینی به نگرانی بزرگی در حوزه سلامت عمومی در سراسر جهان تبدیل شده است و از آنجا که آرسنیک در پوسته زمین وجود دارد، سفره‌های آب زیرزمینی نیز به واسطه تماس با سنگ‌های حاوی آرسنیک، در تعامل با آن قرار می‌گیرند. یکی از سمی‌ترین ترکیبات حاصل از این تعامل که به آب راه پیدا می‌کند، “آرسنیت”(Arsenite) نام دارد.

تخمین زده می‌شود که حدود ۲۰۰ میلیون انسان ساکن در ۷۰ کشور جهان، آب حاوی آرسنیت و دیگر ترکیبات غیرآلی را می‌نوشند که “سازمان جهانی بهداشت”(WHO) میزان آن را ۱۰ میکروگرم در هر لیتر تشخیص داده است.

بنگلادش به طور خاص، از مشکل بزرگ وجود آرسنیک غیرآلی در آب رنج می‌برد و حدود ۶۰ درصد از جمعیت این کشور، تحت تاثیر آب آلوده به آرسنیک قرار دارند که این آمار نشان می‌دهند نیاز به کشف روش‌هایی برای تصفیه موثر آب موضوعی بسیار ضروری به شمار می‌رود، به خصوص برای افرادی که در مناطقی با بالاترین سطح آرسنیک در آب ساکن هستند و یا در اطراف این مناطق زندگی می‌کنند.

وجود آرسنیک در آب، مشکل جدیدی نیست و در حال حاضر هم مقادیری از این ماده در آب وجود دارند و مشکل اینجاست که بسیاری از روش‌های تصفیه آب به گذراندن مراحلی نیاز دارند که انرژی بالایی می‌طلبد و در این روند، ضایعات شیمیایی به جا می‌گذارند.

چاره این مشکل یافتن روشی است که امکان پاکسازی آب از آرسنیک با کمترین اثرات محیطی فراهم شود که در این باره گروهی از پژوهشگران “دانشگاه ایلینوی در اربانا- شمپین”(U of I) در بررسی جدید خود، تلاش کردند تا گامی به سوی تحقق یافتن این روش بردارند.

پژوهشگران ابزاری ابداع کرده‌اند که می‌تواند میزان تراکم آرسنیک در آب را تا ۹۰ درصد کاهش دهد. میزان انرژی مورد استفاده این ابزار برای انجام دادن کار خود ۱۰ برابر کمتر از میزان انرژی مورد نیاز برای کار با روش‌های کنونی استخراج آرسنیک از آب است.
نکته مهم افزایش تاثیر این ابزار در استفاده از الکترودهای پلیمری خاصی نهفته است که آرسنیت را اکسید می‌کنند. میزان سم آرسنیت بسیار بالا است در حالی که “آرسنات”(Arsenate)، سم کمتری را در بر دارد و در نتیجه تبدیل آرسنیک غیرآلی از مرحله اکسیداسیون به مرحله دیگر می‌تواند میزان سمی بودن آب را به صورت قابل توجهی کاهش دهد.

این ایده جدید نیست اما تلاش‌های پیشین برای اکسید کردن آرسنیت مشکل‌ساز بوده و مشکلات روش‌های متداول الکتروشیمیایی موسوم به “دیونیزاسیون خازنی”(CDI) را برای پاکسازی آب را به همراه داشته است.

پژوهشگران دانشگاه ایلی‌نوی توانستند با ابداع الکترودهایی که برای آرسنیت انتخاب می‌شوند، بر محدودیت روش دیونیزاسیون خازنی غلبه کنند. آب آلوده، از میان این ابزار عبور می‌کند تا آرسنیت را اکسید و به آرسنات تبدیل کند و نهایتا آب تصفیه شده ارائه دهد.

این ابزار می‌تواند با استفاده از پنل‌های خورشیدی نیز کار کند و همین موضوع، پیشرفتی برای مناطقی مانند بنگلادش خواهد بود که آب آنها آلوده به آرسنیک است و ذخیره نیروی محدودی نیز دارند.

“ژیائو سو”(Xiao Su)، پژوهشگر دانشگاه ایلی‌نوی و سرپرست این پروژه گفت: نیروی لازم برای طی کردن این فرآیند، از واکنش‌های الکتروشیمیایی تامین می‌شود؛ در نتیجه این ابزار جدید برای راه‌اندازی، به الکتریسیته زیادی نیاز ندارد و الکترودها را براساس ظرفیت الکتروشیمیایی آنها مورد استفاده مجدد قرار می‌دهد.

سو افزود: ابداع این ابزار پیشرفتی برای فناوری تصفیه آب به شمار می‌رود اما هنوز چالش‌هایی وجود دارند که باید بر آنها غلبه شود و هدف ما این است تا دوام الکترودها را افزایش دهیم زیرا این ابزار هنگام استفاده باید بارها بچرخد و ما باید مطمئن شویم که این ابزار نه تنها برای کاهش آرسنیک مناسب است بلکه دوام بالایی دارد و می‌تواند جایگزین خوبی برای روش‌های کنونی تصفیه آب باشد.

سو و گروهش امیدوارند که بتوانند در آینده نزدیک، بر این تحولات شیمیایی غلبه کنند و فناوری مناسبی برای پیشبرد تلاش‌های جهانی در راستای پاکسازی آب ارائه دهند.

منبع: ایسنا

 

دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:

  یک شرکت هلندی، نوعی زیردریایی ابداع کرده است که می‌تواند امکان اکتشاف در عمق ۱۰۰ متری را فراهم کند. شاید یک وسیله نقلیه که قابلیت حرکت در عمق ۱۰۰ متری آب را دارد، امکان اکتشاف در دریاهای عمیق را به سادگی فراهم کند. زیردریایی‌ها، اختراعات عجیبی هستند و امکان اکتشاف در دریاهای عمیقی را فراهم می‌کنند که انسان توانایی رفتن به آنها را ندارد. در هر حال، تاکنون اینکه هر شخص‌، زیردریایی مخصوص به خود را داشته باشد، امر
  محققان با تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از دستبندهای طبی دریافتند با استفاده از الگوی اختلال خواب افراد می‌توان ابتلای آن‌ها به بیماری‌های ویروسی مانند آنفلوآنزا را پیش‌بینی کرده (ساعت هوشمند برای تشخیص عفونت ویروسی) و پیش از انتقال بیماری به سایرین، به آن‌ها هشدار داد؛ این روش برای تشخیص کووید-۱۹ نیز موثر است. در تحقیقات دانشگاه میشیگان واقع در آمریکا اطلاعات مربوط به الگوی خواب داوطلبانی که عمدا به نوعی ویروس آنفلوآنزا آلوده شده بودند و
امضای تفاهم‌نامه همکاری ایران و سوئیس در حوزه ضمانت اجرای مالکیت معنوی امضای تفاهم‌نامه همکاری ایران و سوئیس در حوزه ضمانت اجرای مالکیت معنوی. سند تفاهم نامه همکاری مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک ایران و مؤسسه فدرال مالکیت معنوی سوئیس در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان جهانی مالکیت معنوی واقع در ژنو به امضا رسید. در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) که خدائیان معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و
محققان یک دستکش لمسی برای درک بهتر واقعیت مجازی ابداع کرده اند که بی سیم است و به کاربر کمک می کند محیط سه بعدی مجازی را بهتر درک کند. شرکت «فلویید ریالیتی»(Fluid Reality) برای دستکش های واقعیت مجازی لمسی یک جایگزین ارزان‌تر و سبک‌تر ارائه می کند که نیازی نیست به یک کوله پشتی سنگین متصل شود یا لوله ‌هایی را به دنبال خود بکشد. هدف از طراحی این ابزار فراهم کردن تجریه واقعیت مجازی با کیفیت بالا به
سرویس بهداشتی هوشمند با ابداع یک گجت سرویس بهداشتی هوشمند با ابداع یک گجت: یک استارتاپ آمریکایی نوعی گجت ارائه داده که می‌تواند سرویس بهداشتی معمولی را به یک سرویس هوشمند تبدیل ‌کند. در حال حاضر یکی از امکاناتی که در دنیای خانه‌های هوشمند به چشم می‌خورد، وجود گجت‌ها و ابزاری است که می‌توانند سیستم‌های معمولی را به سیستم‌های قابل اتصال به اینترنت تبدیل کنند و نیاز به تعویض آنها را از بین ببرند. یک استارتاپ آمریکایی نوعی گجت ارائه
  محققان دانشگاه KU Leuven واقع در بلژیک توانستند برای اولین بار در جهان با استفاده از یک ایمپلنت که در حلزون گوش کار گذاشته می‌شود، امواج مغزی را به صورت مستقیم ثبت کنند. این امواج مغزی نشان‌دهنده کیفیت شنوایی شخص هستند و ثبت و مطالعه آن‌ها امکان تولید تجهیزات کمکی هوشمند برای بهبود شنوایی را فراهم می‌کند. ایمپلنت حلزون گوش برای احیای حس شنوایی اشخاص دچار ناشنوایی کاربرد دارد. این ایمپلنت‌ها توسط متخصصان و با کمک شخص کاربر به‌گونه‌ای
  هواپیمایی انگلیس قصد دارد برای تسهیل جابجایی معلولان از ویلچرهای برقی خودران استفاده کند و این کار را در فرودگاه جان اف کندی آغاز کرده است. افراد معلول با نشستن بر روی این ویلچرها می‌توانند بدون نیاز به مساعدت افراد دیگر به طور خودکار به سمت گیت های پرواز حرکت کنند. در صورت ثمربخش بودن ارائه این خدمات در فرودگاه جان اف کندی، دامنه این کار به دیگر فرودگاه‌ها تسری می‌یابد و ویلچرهای یادشده از فناوری شناسایی موانع برخوردار
  شرکت فضایی خصوصی "ویرجین گلکتیک"(Virgin Galactic) از لباس فضایی جدید خلبانی خود که توسط شرکت تولید پوشاک "آندر آرمر"(Under Armour) ساخته شده و در نخستین پرواز آزمایشی سرنشین‌دار این شرکت توسط "دیو مک کی" و "سی جی استراکو" پوشیده خواهد شد، رونمایی کرد. شرکت فضایی خصوصی "ویرجین گلکتیک" لباس فضایی جدید خود را که خلبانان آزمایشی آن در اولین پرواز آزمایشی این شرکت به تن خواهند کرد و قرار است در تأسیسات جدید این شرکت موسوم به "Spaceport America"
  نمونه اولیه هدفونی ابداع شده که دارای میکروفون های مینیاتوری است و با کمک هوش مصنوعی صدای اطراف کاربر را ردیابی می کند که به این ترتیب خطر نزدیک شدن خودرو به فرد را به او هشدار می دهد و باعث جلوگیری از تصادف کاربر با یک هدفون می شود. عده زیادی از افراد هدفون به گوش دارند و نمی توانند هنگام گذر از خیابان متوجه خودروها شوند که با توجه به این موضوع محققان مشغول توسعه هدفون هایی
  محققان نوعی اسکلت مصنوعی برای افزودن به مچ پا تولید کرده‌اند که سرعت راه رفتن افراد مسن یا افراد مبتلا به ناهنجاری‌های حرکتی را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهد. این اسکلت مصنوعی در اطراف ساق پا و در داخل کفش قرار می‌گیرد و به فرد امکان می‌دهد با سرعت دلخواه و مطلوب خود پیاده روی کند. استفاده آزمایشی از این محصول بر روی دستگاه‌های تردمیل موفقیت آمیز بوده و فعلاً انرژی مورد نیاز آن از طریق اتصال به موتورهای
  محققان موفق به تولید چسب زخم جدیدی شده اند که با کنترل میزان جذب اکسیژن در بافت پیوندی زده شده از شکست عمل‌های جراحی پیوند اعضا جلوگیری می‌کند. موفقیت عمل‌های جراحی پیوند اعضا و وادار کردن بافت‌های پیوند زده شده به فعالیت مانند بافت‌های عادی و اصلی همیشه فرایندی پرچالش بوده است و برای موفقیت در این زمینه تضمین اکسیژن رسانی به بافت پیوندی اهمیت زیادی دارد و حالا یک چسب زخم بزرگ بانداژ به کمک پزشکان آمده است.
  دستگاهی ابداع شده که امواج رادیویی در اتاق منتشر می کند و با استفاده از هوش مصنوعی حرکات سالمندان را بدون نیاز به دوربین رصد می کند. به زودی می توان یک ابزار رادار مانند که می تواند بدون استفاده از دوربین حرکات افراد در سراسر روز را رصد کند، در خانه های سالمندان به کاربرد تا در صورت زمین خوردن افراد به کادر درمان هشدار دهد. گروهی از محققان دانشگاه MIT این فناوری را ابداع کرده اند. آنها