ساخت دستگاهی که هوا را برای ارتش آمریکا به آب تبدیل می‌کند

ساخت دستگاهی که هوا را برای ارتش آمریکا به آب تبدیل می‌کند

ساخت دستگاهی که هوا را برای ارتش آمریکا به آب تبدیل می‌کند 733 403 نوفن حامی البرز

 

یک دستگاه که با فناوری چاپ سه بعدی ساخته شده قادر است با استخراج آب از هوا تا 150 سرباز را سیراب کند.

تیمی از محققان به سرپرستی موسسه تحقیقات “جنرال الکتریک” حائز قراردادی چند میلیون دلاری برای تولید دستگاه‌های چاپ سه بعدی شده است که به عنوان بخشی از برنامه “استخراج آب جوی”(AWE) متعلق به “دارپا”(DARPA) رطوبت موجود در جو را جمع آوری کرده و آن را به آب آشامیدنی تبدیل می‌کنند

نمونه‌های اولیه این دستگاه که در نهایت می‌توانند برای 150 سرباز حتی در محیط‌های صحرایی آب فراهم کنند از اصول تبادل حرارت برای برداشت آب از هوا استفاده می‌کنند.

استخراج کارآمد آب از هوا یک مزیت بزرگ برای ارتش ایالات متحده است، زیرا نیاز به سرمایه‌گذاری در ساخت زنجیره‌های تأمین آب برای مأموریت‌ها را در محیط‌های دور دست از بین می‌برد.

با این حال امروزه اکثر دستگاه‌های جذب آب جوی با همان اصول رطوبت‌گیر در یک واحد تهویه مطبوع استاندارد کار می‌کنند که حجیم هستند و در محیط‌های خشک کار نمی‌کنند.

بنابراین با توجه به این نکته، هدف برنامه “AWR” توسعه دستگاه‌های کوچکتر، سبکتر و کارآمدتر برای استخراج آب جوی است.

یک تیم تحقیقاتی با نام “AIR2WATER” یکی از پنج تیمی است که بودجه دریافت می‌کند و اکنون در حال تولید مواد پوششی به نام “جاذب” و همچنین مبدل‌های حرارتی چاپ سه بعدی است تا جاذب‌ها را کارآمدتر کند.

در نهایت این پروژه 14.3 میلیون دلاری با هدف ایجاد یک جاذب آب ساخته شده است که توسط 4 سرباز قابل جابجایی باشد و بتواند آب آشامیدنی را برای 150 نفر تأمین کند.

مهندسان شیمی در دانشگاه “برکلی” و دانشگاه “ساوث آلاباما” نیز در تلاش هستند مواد جاذب مناسبی را بیابند که بتواند مایعات را بدون جذب آنها بازیابی کند.

در همین حال، تیم محققان “جنرال الکتریک”، مبدل‌های حرارتی چاپ سه بعدی شده را که با دقت تطبیق داده شده‌اند، تولید می‌کند که گرما را به مواد جاذب منتقل می‌کند. این گرما اساساً به عنوان مکانیزم آزادسازی مواد جاذب عمل می‌کند که باعث می‌شود آب جذب شده آزاد شود.

در حقیقت نمونه اولیه تیم “AIR2WATER” از توانایی بالایی برای عرضه در بازار غیرنظامی برخوردار است، جایی که می‌تواند به ساکنان شهرها و روستاهای دور افتاده کمک کند تا به آب تمیز مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.

گروهی از محققان یک شرکت خلاق موفق شدند از ضایعات دور ریز میوه‌ها، محصولات برای درمان کبودی و درد مفاصل تولید کنند.

مختار یوسفیان مدیرعامل یکی از شرکت‌های خلاق گفت: این مجموعه با تحقیقات بر روی ضایعات و دورریز میوه‌ها و ایجاد یک واحد تحقیق و توسعه در این حوزه، موفق شد تا محصولات تایید شده با کیفیتی در این زمینه تولید کند. یکی از مواد اولیه مورد استفاده در این مجموعه، هسته آلبالو است.

وی با بیان اینکه هسته آلبالو پیش از این به عنوان ضایعات دور ریخته می‌شد، اظهار کرد: این دور ریز در حال حاضر با استفاده از فناوری، به ماده اولیه محصولات متعددی تبدیل شده است.

یوسفیان ادامه داد: یک محصول دیگر نیز، برای رفع لک‌های صورت و لایه‌برداری پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از این ماده معجزه‌آسا، یک کرم با کیفیت تولید شده است که علاوه بر ایجاد شفافیت در پوست، در درمان زخم‌های قدیمی نیز کاربرد دارد. یک نوع صابون 100 درصد طبیعی نیز، از هسته آلبالو تولید می‌شود. تمام این محصولات موفق شده‌اند تا تاییدیه‌های لازم را از مراجع ذیصلاح اخذ کنند.

در این شرکت چند محصول مختلف از هسته آلبالو تهیه می‌شود. یکی از این محصولات، نوعی “مام” است که برای رفع کبودی‌های بدن از آن استفاده می‌شود.

وی تولید روغن ویژه مفاصل را از دیگر دستاوردهای این شرکت نام برد و گفت: این محصول برای تسکین درد مفاصل به کار می‌رود. در حال حاضر محصول مشابه خارجی در ایران با قیمت 1 میلیون و 300 هزار تومان عرضه می‌شود، در حالی که محصول ما با قیمتی کمتر از 100هزار تومان به مصرف‌کننده ارائه می‌شود.

 

منبع: ایسنا