کمک به نابینایان با کفش هوشمند

کمک به نابینایان با کفش هوشمند

کمک به نابینایان با کفش هوشمند 733 403 نوفن حامی البرز

 

دانشمندان علم رایانه کفش هوشمندی ساخته‌اند که به نابینایان و کم بینایان کمک می‌کند تا از موانع دور بمانند.

این کفش که “InnoMake” نام دارد توسط شرکت اتریشی “Tec-Innovation” ساخته شده و قیمت آن ۲۷۰۰ پوند است.

این محصول دارای حسگرهای فراصوت ضدآبی است که به بخش جلویی آن متصل شده و هنگامی که فرد به موانع نزدیک می‌شود لرزش و صدا ایجاد می‌کند. هرچه فرد بیشتر به مانع نزدیک باشد شدت لرزش‌ها بیشتر می‌شود.

این شرکت اکنون در حال کار بر روی یک دوربین مبتنی بر هوش مصنوعی است تا آن را روی این کفش تعییه کند.

مارکوس رافر(Markus Raffer)، بنیانگذار شرکت “Tec-Innovation” که خود کم‌بینا است می‌گوید: حسگرهای فراصوت که روی بخش جلویی کفش قرار دارند می‌توانند موانع را تا فاصله‌ی چهار متری تشخیص دهند و سپس با لرزش به کاربر هشدار می‌دهند. این کفش‌ها به خود من کمک زیادی کرده‌اند.

روی هر کفش یک دستگاه حسگر قرار دارد و یک کابل شارژ نیز همراه آن فروخته می‌شود. این سیستم دو مولفه را بررسی می‌کند. نوع مانع و فاصله‌ی آن مخصوصا اگر جهت موانع به سمت پایین باشد مثل چاله یا پله.

رافر می‌گوید: هشدار مانع به تنهایی مناسب نیست بلکه باید نوع مانع مشخص شود که آیا دیوار است، پله یا یک ماشین.

محققان می‌خواهند برای تشخیص بهتر موانع به این کفش‌ها یک دوربین مبتنی بر هوش‌مصنوعی اضافه کنند.

نسخه‌ی تایید شده‌ی این کفش از نظر پزشکی که اکنون برای خرید در سایت شرکت موجود است، نمونه‌ی اولیه آن است.

فریدریش فراوندورفر(Friedrich Fraundorfer) از دانشگاه صنعتی گراتس می‌گوید: ما الگوریتم‌های یادگیری عمیق را توسعه‌ دادیم که می‌تواند پس از بررسی تصاویر دو کار اصلی و مهم انجام دهد: تعیین مناطق بدون مانع برای پیاده‌روی آزادانه و تشخیص نوع موانع.

شرکت”Tec-Innovation” اکنون در حال کار برای افزودن دوربین به نمونه‌ی اولیه خود است. این شرکت همچنین می‌خواهد داده‌های به دست آمده از کاربران هنگام حرکت را جمع آوری کند.

فراوندورفر افزود: اگر این داده‌ها را در دسترس سایر افراد قرار دهیم می‌تواند مانند یک نقشه‌ی راهنما به دیگران کمک کند.

یک شرکت فناور با استفاده از پوشش بازتابنده نانویی موفق به بهبود عملکرد لنزهای دوربین‌های دوچشمی مورد نیاز شکار شدند.

آزمون بررسی خواص بازتابش نور مرئی روی این دوربین‌ها انجام شده است که نشان‌دهنده بهبود خواص نمونه بعد از پوشش‌دهی با ضخامت کمتر از ۱۰۰ نانومتر در سطح لنز مورد استفاده در دوربین‌های شکاری این شرکت است، به شکلی که میزان عبور نور مرئی از حدود ۹۲-۹۰ درصد به ۹۸-۹۷ درصد افزایش یافته است.

حجم بالایی از صنعت اپتیک به انواع لنزهای محافظ چشمی، شیشه اتومبیل، آینه‌ها، شیشه عینک، انواع نمایشگرها، سلول‌های خورشیدی، ماسک‌های محافظ شفاف و دوربین‌های شکاری اختصاص دارد.

پیش از این بسیاری از لنزهای دارای پوشش با قابلیت بازتاب نور از خارج تامین می‌شد، اما با تولید این نوع لنزها در داخل کشور، بخشی از نیاز صنعت برآورده می‌شود.

در دوربین‌های شکاری به منظور افزایش کیفیت و بازده، نیاز به افزایش میزان نور عبوری و کاهش بازتاب نور از سطح لنز است. به این منظور، روش‌های مختلفی همچون استفاده از مواد شفاف با قابلیت عبور کامل نور یا اعمال پوشش‌های ضد بازتاب، در ساخت تجهیزات اپتیکی مورد توجه قرار گرفته است.

با استفاده از مواد متفاوت و بهینه‌سازی دقیق می‌توان لایه‌هایی با قدرت بازتابش بالا یا لایه‌های کاملاً ضدبازتابش به همراه مقادیر متفاوت انتقال و جذب نور در یک طول موج خاص یا یک محدوده پهن از طول موج تولید کرد، ساخت لایه با خواص تعیین شده نیازمند انتخاب عوامل بازتابش‌دهنده مناسب، ضخامت لایه و تعداد لایه‌ها است.

استفاده از پوشش نانومتری حاوی تخلخل‌های با ابعاد مشخص می‌تواند ضریب شکست لازم را فراهم کند، کاربرد نانو پوشش‌های چندلایه روی سطح جلویی سلول‌های فوتو ولتاییک یا وسایل اپتوالکترونیک، بازتاب نور فرودی را کاهش داده و به بهبود عملکرد این ابزارها کمک شایانی می کند، اعمال چنین پوشش‌هایی که معمولا از جنس TiO۲ یا MgF۲ هستند، به روش‌هایی مانند سل ژل یا رسوب گذاری فیزیکی بخار (PVD) امکان پذیر است.

 

منبع: ایسنا