پرواز هواپیمای برقی و خودران چینی

پرواز هواپیمای برقی و خودران چینی

پرواز هواپیمای برقی و خودران چینی 733 403 نوفن حامی البرز

 

یک هواپیمای عمود پرواز برقی و خودران در چین با قابلیت حمل ۴ سرنشین نخستین پرواز آزمایشی خود را انجام داد. این وسیله نقلیه می تواند با سرعت ۲۰۰ کیلومتر برساعت پرواز کند.

شرکت نوپای «اتوفلایت» اعلام کرد به طور موفقیت آمیز نخستین پرواز هواپیمای V۱۵۰۰M با ظرفیت ۴ سرنشین را تکمیل کرده است. این هواپیمای عمود پرواز برقی (eVTOL) مجهز به فناوری خودران است و هم اکنون می‌تواند با یک بار شارژ ۲۵۰ کیلومتر طی کند.

V۱۵۰۰M در نمایشگاه هوایی چین رونمایی شده است. این وسیله نقلیه هوایی عمود پرواز برخلاف نمونه‌های اولیه توسعه یافته در این شرکت به طور خاص برای حمل‌ونقل مسافران در فضای هوای شهری طراحی شده است.

هواپیمای عمودپرواز مذکور با استفاده از ۲ پروانه پشتی به سمت جلو پرواز می‌کند. همچنین سرعت آن ۲۰۰ کیلومتر برساعت است.

طبق اطلاعات موجود این وسیله نقلیه برقی می‌تواند ۴ مسافر و بار تا حداکثر وزن ۳۳۰۷ پوند را حمل کند. بدنه وسیله نقلیه از جنس فیبرکربنی و قادر به حمل ۱۰ موتورالکتریکی و ۱۰ پروانه است که بالای کابین نصب شده‌اند.

در کنار این موارد اتوفلایت وسیله نقلیه هوایی خودران مذکور را با ۴ پایه فرود طراحی کرده است تا میزان پیچیدگی آن را کاهش دهد و از سوی دیگر از افزایش وزن و هزینه اجتناب کند.

شرکت مذکور ۵ سال قبل در شانگهای و به عنوان یک واحد متخصص در توسعه و تحقیقات پروازهای خودران و فناوری eVTOL تأسیس شد. از آن زمان تاکنون این شرکت به طور موفقیت آمیز ۳ هواپیمای عمودپرواز برقی را رونمایی کرده و تولید انبوه V۵۰ White Shark UAV را آغاز کرده است.

اتوفلایت خواهان دریافت گواهینامه‌های مربوطه برای این وسیله نقلیه هوایی است زیرا این کشور در حال گسترش حمل‌ونقل هوایی شهری خود است.

گروهی از محققان بین‌المللی با همکاری یکدیگر به این نتیجه رسیده‌اند که آب مورد نیاز یک میلیارد نفر در زمین با دستگاه‌های خورشیدی استخراج آب از هوا تأمین می‌شود.

یافته‌های پژوهشگران گوگل، یونیسف و سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد این دستگاه‌ها از پتانسیل زیادی برای غلبه بر چالش‌های ناشی از گرمایش زمین برخوردارند که موجب کمبود منابع آب بر روی کره زمین می‌شود.

بر اساس بررسی‌های سازمان ملل، گرمایش زمین و تشدید خشکسالی در آینده نزدیک موجب چالش جدی برای تأمین آب آشامیدنی نزدیک به ۲.۲ میلیارد نفر خواهد شد. کارخانه‌های شیرین کردن آب دریا نیز نمی‌توانند به حل چالش یادشده کمک قطعی کنند. دستگاه‌های تولید آب شرب با استفاده از رطوبت هوا، کوچک و قابل حمل بوده، تنها نیازمند نور خورشید هستند و تولیدشان کم هزینه است.

دستگاه‌های تأمین آب از رطوبت هوا در یک دهه اخیر به طور گسترده ای در مقیاس آزمایشگاهی تولید شده‌اند و انتظار می‌رود با افزایش خشکسالی ناشی از گرمایش زمین تولید آنها که نیازی به برق هم ندارند، بیشتر شود.

در صورت وجود رطوبت ۳۰ درصد در هوا و نیز گرمای هوا و تابش خورشید کارکرد این دستگاه‌ها بهینه می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد حداقل یک میلیارد نفر از ساکنان زمین در نقاطی با چنین وضعیت آب و هوایی زندگی می‌کنند که بخش زیادی از آنها برای تأمین آب شرب با چالش مواجه خواهند شد. دستگاه‌های تأمین آب شرب از رطوبت هوا می‌توانند به طور متوسط ۵ لیتر آب در روز تأمین کنند که برای رفع نیاز افراد به آب آشامیدنی کافی است.

 

منبع: خبرگزاری مهر