ساخت سوزن‌های یخی برای ارسال دارو به بدن

ساخت سوزن‌های یخی برای ارسال دارو به بدن

ساخت سوزن‌های یخی برای ارسال دارو به بدن 733 403 نوفن حامی البرز

 

محققان دانشگاه “شهر” هنگ‌کنک در مطالعه اخیرشان از توسعه پچ‌های میکروسوزنی یخی خبر داده‌اند که می‌توان توسط آن دارو را به بدن بیماران ارسال کرد.

هیچ کس استفاده از سوزن را دوست ندارد اما باید گفت گاهی چاره‌ای جز استفاده از آن برای ارسال دارو نیست اما پچ‌های میکروسوزنی که اخیرا به عنوان یک جایگزین بدون درد در حال ظهور هستند می‌توانند گزینه مناسبی باشند. اکنون محققان دانشگاه شهر هنگ کنگ نسخه جدیدی از این فناوری را ساخته‌اند که از یخ ایجاد شده و ساخت و استفاده از آن نیز آسان‌تر است.

پچ‌های میکروسوزنی طوری طراحی شده‌اند که مانند چسب زخم روی پوست قرار می‌گیرند با این تفاوت که طرف رو به پوست حاوی آرایه‌ای از سوزن‌های ریز است. برخلاف سوزن‌های بزرگ زیر پوستی که باید به اندازه کافی بلند باشند تا به رگ بازوی افراد برسند این میکرو سوزن‌ها که طول آن کمتر از یک میلی‌متر است دیگر چنین نیستند. این بدان معنی است که آنها تا عمق بسیار کمی از پوست نفوذ می‌کنند و بنابراین بدون درد هستند.

اصول استفاده از این میکروسوزن‌های یخی عمدتا یکسان است و بدین گونه است که سلول‌های درمانی در میکروسوزن‌ها بارگیری می‌شوند و در این حالت آنها با یک ماده محافظت کننده برودتی ترکیب شده و سپس در یخ منجمد می‌شوند. وقتی سوزن‌ها وارد پوست می‌شوند، پچ پشتی آنها را می‌شکند و گرمای بدن بیمار نیز آنها را ذوب می‌کند و مواد را به بدن ارسال می‌کند.

معمولاً سوزن‌ها از پلیمرهای زیست تجزیه پذیر ساخته می‌شوند که طی آن برای آزاد شدن مواد که می‌تواند داروها، واکسن‌ها، سلول‌ها یا سایر مولکول‌های درمانی باشد، حل می‌شوند اما در این مطالعه جدید محققان از ماده ساده‌تری به نام یخ استفاده و آن را ساختند.

محققان می‌گویند، این پچ‌های میکروسوزنی نسبت به پچ‌های میکروسوزنی موجود مزایای بیشتری دارد که یکی از این مزایا این است که مراحل ساخت آن از دیگر میکروسوزن‌ها راحت‌تر است.

در آزمایشاتی که محققان انجام دادند و آن را بر روی موش‌ها آزمایش کردند دریافتند بدن موش‌ها هنگام استفاده از این پچ‌ها واکنش بهتری نسبت به روش‌های پیشین نشان می‌دهد.

یافته‌های این مطالعه در مجله “Nature Biomedical Engineering” منتشر شده است.

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، به ایجاد مولکول‌های کوچکی پرداختند که می‌توانند به درمان لوسمی حاد کمک کنند.

پروتئین ساخته شده توسط ژن “ASH1L”، نقش مهمی را در بروز لوسمی حاد و سایر بیماری‌ها بر عهده دارد. در هر حال، هدف قرار دادن پروتئین ASH1L از نظر درمانی، چالش‌برانگیز است.

پژوهشگران در آزمایش روی موش‌ها، ترکیبی موسوم به “AS-99” را به کار گرفتند که توانست پیشروی لوسمی را با موفقیت کاهش دهد.

پژوهشگران “دانشگاه میشیگان”(UMich) آمریکا، مولکول‌های کوچکی ابداع کرده‌اند که با مهار ASH1L می‌توانند از تعاملات مهم مولکولی در بروز و پیشروی لوسمی پیشگیری کنند.

“جولانتا گرمبکا”(Jolanta Grembecka)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش، یک راه جدید را برای ایجاد عوامل درمانی جدید در برابر لوسمی حاد نشان می‌دهد و همچنین روش جدیدی را برای بررسی بیشتر عملکردهای بیولوژیکی ASH1L و نقش آن در پیشروی بیماری ارائه می‌کند.

این پژوهش، در مجله “Nature Communications” به چاپ رسید.

 

منبع: ایسنا